Kreativan svijet radnog kutka

 

Ako živite u stanu koji je višeetažan, iskoristite jedan kutak bilo gornje ili donje etaže za kreativno uređen radni kutak


VLASTITA KUĆNA IZLOŽBA

Pisanje poslovne dokumentacije, domaće zadaće, glačanje, rublja, sitni popravci, slikanje, vježbanje fizičke kondicije svakidašnji su poslovi koje obavljamo kod kućeSama pomisao na rad i radno mjesto stvara nam averziju, jer nas asocijativno povezuju na dosadne pisaće stolove pretrpane knjigama, papirima i prolivenim tintama nalivpera kao u nekom dosadnom romanu. Rad nas asocijativno odvraća na posao kojim nismo ili jesmo zadovoljni i time ojačava tu averziju. Istoga trenutka kada nas ujutro probudi preglasna iritirajuća budilica ili žamor sa bučnoga asfalta ustajemo i krećemo sa novim radnim zadacima. Jutarnji doručak spremljen na kuhinjskoj radnoj površini, kasnonapisana domaća zadaća na radnome stoliću, opeglana košulja na dosadnoj dasci za peglanje, sve su to radna mjesta kojima neizbježno vladama iz minute u minutu sve dok ne zastanemo da se odmorimo. Stan ili kuća ne moraju uvijek skrivati radne prostorije od znatiželjnih gostiju ili očiju svih koji nam dobrodođu. Zašto ih ne bismo učinili zanimljivijima i ugodnijima prije svega, a nakraju i privlačnima kako bi nas mamili da više svojega vremena posvetimo radnim obvezama i pretvorimo ih u ugodne navike.

Zašto ne bismo prostoriju koja nam je viška, jer je mala i nabacana poput garaže, tavanske prostorije, podruma ili obične sjenice uz kuću preuredili u atraktivan radni prostor

 

Zašto ne bismo prostoriju koja nam je viška, jer je mala i nabacana poput garaže, tavanske prostorije, podruma ili obične sjenice uz kuću preuredili u atraktivan radni prostor i time stvorili ugodniji ambijent za rad? Nemate viška prostorija, a živite u kući bilo sa malom ili velikom okućnicom? Jednostavno rješenje je mala simbolički rečeno kućica na drvetu, koja se može kvalitetno izgraditi na temelju stabilnih čvrstih kontrukcija, ili kućica ubačena u prirodu vrta i dosadno neiskorištenih dvorišta. Samo malo mašte i naše stručne pomoći potrebno Vam je da iskoristite svaki onaj prostor, koji ne čini samo interijer već i eksterijer zanimljivijima, ugodnijima i atraktivnijima.

Ako živite u stanu koji je višeetažan, iskoristite jedan kutak bilo gornje ili donje etaže za kreativno uređen radni kutak. Dodajte mu ugodan namještaj kako bi odavao ugođaj dnevnoga boravka i začinite ga sa nekoliko dekorativnih detalja, poput svježeg mirisnog cvijeća, svojim radovima ukoliko slikate, ili drugim kreacijama koje ste izradili bilo umjetnošću slikanja, modeliranja, tesanja... Tako ćete ujedno stvoriti i vlastitu kućnu izložbu namijenjenu svojim gostima, prijateljima, članovima obitelji. Zadivite ih svojim talentom.

Kada zatopli i ljeto Vam dozvoli, ukrasite eksterijer razno raznim idejama

RADNI KUTAK VRTNE OAZE MIRA

Kada zatopli i ljeto Vam dozvoli, ukrasite eksterijer razno raznim idejama pri čemu Vam i mi možemo pomoći kada jednostavno ne znate kako dosadno dvorište pretvoriti u oazu mira i svijet nesvjesne  prirodne meditacije. Zašto u takvom okružju ne bi obavljali svoje radne zadatke? Ukrasite ga fontanicom koja ćeVam  osim egzotičnoga karaktera pružiti smirujući ton ambijentalnog ugođaja.

IGRAONICA RADNOG KUTKA

Ovisno koliko nam prostor dopušta, stvoriti ćemo radni prostor što atraktivnijim kako bi nas stimulirao za ugodniji boravak i produktivniji rad

Pisanje poslovne dokumentacije, domaće zadaće, glačanje, rublja, sitni popravci, slikanje, vježbanje fizičke kondicije svakidašnji su poslovi koje obavljamo kod kuće. Ovisno koliko nam prostor dopušta, stvoriti ćemo radni prostor što atraktivnijim kako bi nas stimulirao za ugodniji boravak i produktivniji rad. Ako je nemoguće žrtvovati cijelu prostoriju nekom hobiju ili poslu, dovoljno je odvojiti maleni kutak te prostorije i kreativno ga začiniti udobnošću. Uvijek ostavite više prostora za pohranu stvari no što mislite da će Vam trebati i pazite da svijetlo ne zasljepljuje.
Radionice moraju biti tople i prozračne, tako da stvari ne rđaju i da se ne kvare. Kako se radi o radnom prostoru prije njegove izrade, sastavite popis. Ne mislite samo o neposrednim potrebama, nego i na one koje bi mogle iskrsnuti kasnije. Posebno obratite pozornost na opskrbu hoće li Vam trebati voda, plin ili električna energija, hoćete li imati potreban mir i tišinu za bolju koncentraciju. Bitno je i to da Vam sve bude pri ruci uvijek, da ne morate raščiščćavati neki prostor i  dovlačiti pribor iz drugih dijelova stana i smetati druge ukućane. Ako Vam posao dopušta da ga ne morate izvršavati sami u tišini i miru odvojite mali kutak prostorije i boravite sa ostalim ukućanima istovremeno. 

 Naprimjer, u malome kutku dnevnoga boravka možete ostvariti radni prostor za peglanje

 

 

Naprimjer, u malome kutku dnevnoga boravka možete ostvariti radni prostor za peglanje, a dasku prikriti ukrasnim paravanom tako da ne morate svaki puta sklapati i odnositi dasku na drugi kraj stana, a time ćete glačanje učiniti ugodnijim jer niste izolirani u nekoj dosadnoj prostoriji za glačanje. Kako Vas djeca ne bi smetala, jedan kutak iste prostorije poklonite njima i napravite malu igraonicu koja će im zaokupiti pažnju koju im ne možete toga trena pružiti. Kako djeca vole imitirati, recimo dok kuhate  i pripremate hranu na radnoj površini, u istoj prostoriji postavite dječju mini kuhinjicu koje su namijenjene igri i time ste animirali dijete bez puno muke. Radni prostor namijenjen pranju i sušenju rublja maksimalno iskoristite tako što ćete perilicu rublja i sušilicu ugraditi u ormare, time ih vizualno prikriti i dobiti na prostoru. Izolirajte buku tih strojeva pvc vratima koji imaju izvrsnu zvučnu izolaciju. Kada se radi o prostoru sa visokim stropom osigurajte jednu gornju etažu stana ili kuće za mini teretanu sa nekoliko sprava za vježbanje i uz prigodnu muziku brinite za zdravlje. Neka Vam je blizu i kupaonica kako ne biste morali kroz cijeli stan ili kuću do nje, ukoliko je riječ o većoj kvadraturi.

Dosadan i mračan podrumski prostor iskoristite za igraonicu za društvene igreDosadan i mračan podrumski prostor iskoristite za igraonicu za društvene igre, pa postavite pikado, biljarski stol, fliper, mini kino za društvo uz mali dekorativni šank kako bi dobili efekt prostorije za druženje. Tako se mlađa generacija može odvojiti od starije , ujedno se zabaviti. Ovisno o struci kojom se bavite prilagodite prostor u svome domu radnim potrebama. Mi ćemo Vam savjetovati gdje i  kako je najbolje praktično postaviti radni kutak s obzirom na dimenzije stana ili kuće te raspoloživoj  kvadraturi.

 

Boje zidova prepustite mašti, ne eksperimentirajte jarkim bojama koje će Vam samo odvlačiti koncentraciju, prepustite to nama. Kažu da zelena boja smiruje i povećava koncentraciju, mi smatramo da uz nju ima još puno varijacija na tu temu sa kojima se da lijepo poigrati kod ličenja zidova. Dječji radni kutak uvijek skriva zanimljive note dječje mašte, stoga si oni sami stvaraju ugodan i prije svega bojama zanimljiv radni prostor koji je uvijek dio njihove sobe za boravak i igru. Zašto ih dijeliti? 


Adaptacije stanova i kupaonica - Adaptacije d.o.o. Tel:01/6381 666 E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Video - Adaptacije stanova u Zagrebu